Sajtómegjelenések

A Norvég Fegyveres Erők Múzeuma ünnepélyes keretek között meghatározatlan időre kölcsönadott a brit Nemzeti Informatikai Múzeumnak egy rendkívül ritka második világháborús Lorenz SZ42 gépet, Hitler “feltörhetetlen” titkosító masináinak egyikét.

1991. április 8-án a Sun Microsystems egyik csoportja titkos helyre vonult vissza, és belekezdett a később Javára átnevezett “Tölgyfa” (Oak) fejlesztési projektbe.

Az Egyesült Királyság első nagyszériában gyártott üzleti számítógépét, a Hollerith Elektronikus Komputert több mint 60 éve mutatták be, most a brit Nemzeti Informatikai Múzeum egyik izgalmas kiállítási darabja.

Európa saját internetes identitásának tartják a .eu felső szintű domén létrejöttét, aminek kettős célja volt: az Európai Unió láthatóságának növelése volt a világhálón, illetve a belső piacon történő kereskedelem fejlesztésének segítése.

A Steve Jobsnak, Larry Page-nek, Jeff Bezosnak és sok más óriáscég vezetőjének, IT-szakembereknek adott bölcs tanácsai miatt “az edző”-nek hívott Bill Campbell április 18-án 75 éves korában, rákban elhunyt.

1996 februárjában jelent meg az első teljes körű internetes műsorújság, az Internet kalauz, akkor, amikor ahhoz, hogy mit keressünk fel a neten nélkülözhetetlennek bizonyult egy ilyen itiner.

November 20-án múlt 3 éve, hogy a brit Nemzeti Informatikai Múzeumban ismét működik a világ legrégebbi számítógépe, a WITCH (Wolverhampton Instrument for Teaching Computing from Harwell) néven is emlegetett Harwell Dekatron.

1985. november 20-án jelent meg a legelső Windows-verzió a boltokban, hogy a következő 30 évben aztán számítógépek százmillióira települjön fel.

A Mentalfloss előásta az amerikai számítástechnikai ismeretterjesztő sorozat, a Computer Chronicles húsz évvel ezelőtti epizódját, amiben bemutatnak néhány úttörőnek szánt technológiát, amely talán a PC jövője lehet majd.

A mindenki által szabadon szerkeszthető enciklopédia 15 évvel ezelőtt indult, mára kötelező online tudásbázissá változott.

Oldalak