Szakmai kapcsolatok

A következő szervezetekkel ápolunk szoros kapcsolatot:

ITF logoInformatikatörténeti Fórum (NJSZT iTF)

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikatörténeti Fóruma feladatának tekinti, hogy saját eszközeivel segítse a történeti kutatásokat, ehhez publicitást biztosít, összehozza a tenni akaró embereket. Az informatika történetével kapcsolatosan különböző helyeken és célokkal folyó kutatási, emlékmegőrzési és bemutatási tevékenységek segítése, elsősorban olyan eszközökkel, mint az informatika-történet iránt érdeklődők számára találkozási lehetőségek és vitafórum biztosítása, valamint az ilyen tevékenységek számontartása és ismertségük előmozdítása.

Nyitóoldal - ITF, NJSZT Informatikatörténeti Fórum

 

MMKM logoMagyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM)

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum alapításától fogva részt vesz az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány munkájában. A Kiállításon bemutatott tárgyak közül több is az MMKM tulajdona, a teljeség igénye nélkül: Razdan – 3, az IBM 360/40 és az EMG – 830.

http://www.mmkm.hu

 

SZTE logoSzegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány alapítójaként elkötelezett az informatika-történeti értékek megőrzésében. Ezért is biztosít helyet a gyűjtemény raktárának.

http://www.u-szeged.hu