Kiállítás

Az Elliott 803 egy kis számítógép volt, az Elliott Brothers cég építette az 1960-as években, Angliában.

A KGST-országok első programozható asztali számológépe az EMG-666 volt, melyet az EMG fejlesztett ki a BME Folyamatszabályozási Tanszék közreműködésével.

EMG 777 programozható grafikus kalkulátor

Az 1970-es évek közepére az EMG gyár vezető fejlesztői a sikeres EMG 666 helyére egy új eszközt szerettek volna tervezni.

EMG Hunor 301 számológép

A hazai elektronikai ipar egyik “zászlóshajója”, az  Elektronikus Mérőkészülékek Gyára (EMG), az 1970-es évek elején  bocsátotta ki első

A hetvenes-nyolcvanas évek folyamán a Hunor márkanév szerszámgépvezérlők- és számológépek összefoglaló elnevezése is volt. Kiállításunkon többféle Hunor számológép látható, a különböző asztali változatoktól a zsebszámológépig.

EMG Hunor 131

Az Elektronikus Mérőkészülékek Gyára (EMG) Fejlesztési csoportjának vezetése jól érzékelte, hogy a nagy számolási igényű munkahelyeknek szükségük v

1968-ban az Elektronikus Mérőkészülékek Gyára elkészítette az EMG 830 nevű, második generációs gép tervét, amely 24 bit szóhosszúságú számokkal, másodpercenként 25 000 műveletre volt képes.

Magyarországon igen elterjedt házi számítógép, amelynek a 80-as évek végén és a 90-es évek elején komoly rajongótábora alakult ki hazánkban.

Amikor az Epson 1988-ban bemutatta PX-16 hordozható PC kompatibilis számítógépet, már nagy gyakorlata volt ezen gépek területén (HX-20, PX-4, PX-8 (Geneva). Habár a PX-16 IBM PC-XT kompatibilis, mégis sok mindenben különbözik a hasonló gépektől.

Az 1975-től, a Szovjetunióban gyártott R22 számítógép az ESZR jellegzetes képviselője.

Oldalak