Kiállítás

VAX 4000

A VAX 4000 az alacsony kategóriás miniszámítógépek megszűnt családja, amelyet a Digital Equipment Corporation (később Compaq) fejlesztett és gyárto

1970 második feléből, kék alumíniumházba beépített monitort és kamerát a stabil, nehéz talapzat tartja a korábbi hasonló rendszer to

Videoton TV játék

Videoton cég által gyártott TV játékok.

A CR-600 lyukkártyaolvasót 1972-73-ban fejlesztették ki, majd sorozatgyártásba került. Olvasási sebessége 600 kártya/perc.

Az Egységes Számítógép Rendszer (ESzR) legkisebb tagja a magyar R10 számítógép volt. A hazai informatika egyik legfontosabb gyártmánya.

Videoton TV Computer

A Videoton TVC tipikus példája a “senki sem próféta a saját hazájában” mondásnak.  Pályafutása mintegy három évig tartott.

Videoton VT 20

A Videoton első mikroprocesszoros számítógépe a VT 20 volt, amelyet az Intel 8080 mikroprocesszorra alapozva 1975-ben fejlesztettek ki.

Videoton VT-340 terminál

A nagyszámítógépes rendszerekben alkalmazott Teletype konzol és adatbeviteli egységeket a korszerűbb, a KFKI-ban készült TDP-05, majd a Videoton gyártmányú VT-340 alfanumerikus terminálokkal váltották le.

Az IBM első személyi számítógépeinek (PC XT,  PC AT) megjelenését követően a VIDEOTON  – piaci pozícióinak megtartása érdekében – elhatár