Videoton cég által gyártott TV játékok

Videoton cég által gyártott TV játékok. A klasszikus Pong játék licencét nyugatról vásárolta meg a gyár és kezdte meg a Videoton TV játékok gyártását a 80-as évek elején. A gép lelkét az 1976-ban kifejlesztett technológia adta, ami kiválóan működött a magyar gyártó játékaiban is. Bár a gépben dolgozó chip képes volt 6-7 játék kezelésére is és a színes verziót is tudta, a magyar játékosok megkapták a négy alapjátékot és a fekete-fehér színeket.

A forgalmazás itthon 1982-ben indult el és a zöld változat került a boltok polcaira. Elvétve lehetett találni a Sportron 101-ből is, amit nyugati importra szántak és már 1981-ben megjelent. A játékban a feladat pontosan az volt, mint az összes többi Pong stílusú játékban. Az ütőnk segítségével juttassuk az ellenfél oldalára a labdát, lehetőleg úgy, hogy Ő ne tudja azt visszaütni.

Videoton TV játék

A hazai boltok polcaira kerülő zöld változaton kapcsolók segítségével tudtunk választani a játékok között, míg a Sportron 101-esen ehhez egy tekerő kapcsoló volt a segítségünkre. Lehetőségünk volt még az ütők méretét állítani, a sebességet és a visszapattanás szögét is változtathattuk. Ezen kívül helyet kapott a gombok között az automata adogató és a nullázó gomb is. Természetesen a játék hangot is adott ki magából, ami azt jelentette, hogy ezek a labda és a fal, a labda és az ütő érintkezése, valamint pontszerzéskor szólaltak meg. Természetesen ez a funkció kikapcsolható is volt a játékban.

Forrás:
https://jatekmuzeum.blog.hu/2015/05/31/videoton_tv_jatekok