Multimédiás múzeumkalauz

Az egyik legfontosabb angol informatikatörténeti múzeum, a Bletchley Park (www.bletchleypark.org.uk) immáron – változatlan belépő-áron – multimédia kalauzzal is kedveskedik a látogatóknak.

A kalauz a video- és más kreatív tartalmakra specializálódott ATS Heritage (www.ats-heritage.co.uk) fejlesztése; rendeltetése, hogy a múzeum által nyújtott szolgáltatások még inkább megfeleljenek a 21. századi elvárásoknak. A könnyen kezelhető kézi lejátszó lehetővé teszi, hogy informálisan, a nekünk tetsző tempóban és ideig ismerkedjünk a kódtörők hajdani otthonával. Az első változat felnőttek tárlatlátogatását segíti, de az ATS Heritage már dolgozik egy másik, a családi tárlatlátogatáshoz ajánlott (a nyár folyamán bevezetésre kerülő) verzión is.

A multimédia kalauzon a BBC History műsorvezetője, Jonathan Foyle mutatja be a legendás épületeket, épületblokkokat, miközben interjúkkal, filmrészletekkel és fényképekkel illusztrált izgalmas történeteket mesél a hajdani dolgozókról és az intézményről.

A családi kalauz a tervek szerint szórakoztató és oktató célzatú lesz: még több történetet és például összerakós játékot is fog tartalmazni. A múzeum vezetősége nagyon elégedett az első kalauzzal.