Ismét nagy érdeklődéssel, sikerrel szerepelt az Informatika Történeti Kiállítás, most a SzeBIT-en

2022. május 19-én Szegeden volt a SzeBIT - Szeged Business & IT,  előadásokkal, szemináriumokkal és kiállítással a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Beharangozó: www.szebit.hu  

SzeBIT

Ezen rendezvényre a nagy gyártók Szegedre hozták IT futuretech megoldásaikat, így a régió piacának érdeklődői is testközelből tekinthették meg az egyes cégek zászlóshajóit jelentő újdonságokat: önvezető autót, ultrakönnyű notebookokat, IoT-t, virtuális/kiterjesztett valóságot, cloud megoldásokat, mesterséges intelligencia megoldásokat, IT biztonság-, üzleti megoldásokat és minden, ami a negyedik ipari forradalmat kézzel foghatóvá teszi. Igen, erre a rendezvényre kaptunk meghívást mint kiállító, és mi éltünk vele.

A kiállítótér közepén kaptunk helyet, a nagy cégek meg körülöttünk: Epson, Fujitsu, Samsung, PC Trade... Ez azért biztosította, hogy a nagy létszámú, közel 2000 fő  látogató közül  mindenki “belebotlott” a standunkba, de nem volt rá szükség, mert büszkén írhatjuk: nagy sikere volt a kivitt eszközeinknek a fiatalok, egyetemisták, tanítványok  között is, szóval elvittük a show-t a korabeli 1970-80-as évekbeli, bemutatott eszközökkel a sok bemutatott újdonság elől! :)

Különösen nagy sikere volt:Apple IIC, Macintosh Classic, Videótitkár/telefon rendszerközpont, Multi programmer MP 64 K, Mechanikus/tekerős számológép eszközöknek.

Hab a tortán volt Bohus Mihály kollégánk jóvoltából  a Mechanikus/tekerős számológépnek, hogy külön kérésre „nyaggatásra” életében először elvégezte az 14567985234 : 17892  osztást a géppel…  és sikerült!!

Készült a rendezvényről, a  kiállításról egy videó is : https://www.youtube.com/watch?v=qHTdSTg7nk4 (Magyarósi Csaba) nem a rendelésünkre , de a 18 perces videóból több mint 6 perc a mi kiállításunkról szól...

Youtube-er és az ITK

Köszönet  a PC Trade Systems Kft-nek mint rendezőnek és Lukovics Miklósnak a főszervezőnek aki aktívan hozzájárult, segített, hogy ott lehettünk, és nem utolsó sorban kiemelkedően a NJSZT/ITK szakembereknek, Bohus Misinek és Kónya Orsinak akik az előkészítésben is jeleskedtek és a kiállításon is fáradhatatlanul, nagy tudással mutatták be értékeinket.

Bohus Mihály és Kónya Orsolya

Ne feledjük, hogy ezen a kiállításon csak töredéke volt bemutatva az Informatika Történeti Kiállításnak  (https://ajovomultja.hu/), amely Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agorában (http://www.agoraszeged.hu/intezmenyek/informatika-torteneti-kiallitas) található.

MK