Az utóbbi 100 év brit találmányai, innovációi

Alan Turing A brit Tudomány Múzeuma (www.sciencemuseum.org.uk) és más intézmények felmérést végeztek az utóbbi 100 év brit találmányairól, innovatív megoldásairól, valamint azokról is, amelyek a jövőt alakítják.

Számítástechnikai szempontból érdekesség, hogy Alan Turing a szavazatok 24 százalékát begyűjtő univerzális számítógépe, "az összes computer elméleti alapja" végzett az első, a "bolygót összekapcsoló" World Wide Web pedig a hatodik helyen. A legtöbb okostelefonban és tabletben megtalálható ARM chip a 11., a "világ első digitális számítógépe", a Colossus a 13.

A BMC Mini autó a második, a röntgensugaras kristálytechnológia a harmadik, a pulzárok felfedezése a negyedik, Mallard, a világ leggyorsabb gőzmozdonya az ötödik legtöbb szavazatot gyűjtötte be.

A részletes ismertetéseket tartalmazó teljes lista itt tekinthető meg:www.topbritishinnovations.org/~/link.aspx?_id=6A3DE5CB2B4F41FDB7FB43601398817C&_z=z.

A jövőre vonatkozóan: az ion-alapú folyékony vegyészet lett az első, a programozást elvileg forradalmasító olcsó Raspberry Pi számítógép a második, a szervnyomtatásra alkalmas 3D printer a harmadik, a grafén a negyedik, a Higgs bozon felfedezése pedig az ötödik.