Unisys V380

A Seattle-i Living Computer Museum (LCM, www.livingcomputermuseum.org) 2012. október 25-én nyílt meg. A számítógép-történet 1960 utáni mérföldköveire és a géphasználatra, illetve gépek restaurálására összpontosító múzeum gyűjteményét Paul Allen, a Microsoft társalapítója – és az LCM alapítója – válogatta össze.

A látogatók Apple, Atari, AT&T, Control Data Corporation, Commodore, Cromemco, Data General, Digital Equipment Corporation, IBM, IMSAI, Interdata, Kaypro, MITS, Osborne, Processor Technology, Radio Shack, Teletype Corporation, Vulcan, Xerox és XKL gépeket tekinthetnek és ismerhetnek meg.

Nemrég jelentették be, hogy az érdeklődök a helyszínen használhatják, interakcióba léphetnek az 1986-ban két nagygépekre specializálódott gyártó (Burroughs Corporation, Sperry Corporation) egybeolvadásával létrejött, United Information Systems-t rövidítő Unisys V380 mainframe számítógépével. A V380-at üzleti célokra tervezték, a piacot akkoriban uraló IBM-gépek riválisának szánták.

A bemutató során a látogatók az eredetileg a Santa Ana városának írt, az LCM által viszont teljesen átdolgozott BIKE02 programot használhatják. A “kerékpár” (bike) név onnan jött, hogy Santa Ana a V380-nal adott ki bicikliengedélyt a város lakosainak. A számítógép természetesen sok más feladatot is végrehajtott.