Printelt robotokkal tisztelegnek az 1990-es évek Robot Wars tv-show-i előtt

Skót robotikusok harci robotot nyomtattak a kései 1990-es évek legendás televízió-műsora, a Robot Wars újraélesztett folytatásához.

Az 1990-es évek végi péntek esti program olyanok műsorok után ment, mint a Simpson család és a heti slágerlista Top of the Pops. Mivel a Simpson család amerikai import volt, a másik pedig csak egy slágerlista, a Robot Warsra szinte a brit nemzeti örökség részeként emlékeznek a szigetországban.

A futurisztikus show-ban a távirányított gépek gladiátorként, „életre-halálra” küzdöttek meg egymással, hidraulikus szerkezetekkel, körfűrészekkel és más mechanikus fegyverekkel szétmarcangolták, darabokra szedték egymást egész idő alatt ügyelve arra is, hogy elkerüljék a csapdákat, tüzet és a hírhedt „házi robotokat” – a küzdő felek „életét” sanyargató „nehézsúlyú” pusztító gépcsapatot.

Az évekig kultikus darab show-nak 2003-ban vetett véget a BBC. Állítólag kevesen nézték. A rivális Channel5 egy évig folytatta, de a számokkal ők sem voltak elégedettek, és 2004-ben befejezték.

Sok nosztalgiázó örömére a BBC év elején bejelentette: 12 év szünetet követően hatrészes szezonnal folytatják a Robot Warst. A show-ban ráadásul 3D printelt robotoknak is kell szerepelni.

Forrás: www.3ders.org/articles/20160812-3d-printed-pp3d-robot-to-wreak-havoc-on-british-tv-show-robot-wars-this-weekend.html