Múzeumok Éjszakája az ITK-ban, 2019

Június 22., 17 órától 23 óráig

Az idén 51 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által alapított közérdekű muzeális gyűjtemény anyagára építő múzeumunk a világ legjelentősebb informatikatörténeti gyűjteményei közé tartozik.

Ismerd meg az informatika történetét abakusztól az internetig és a videojátékokig – és kalandozz az infokommunikáció történetében!

Tényleg buták a butatelefonok? Ismerd meg új időszaki kiállításunkat szakavatott magángyűjtők kalauzolásával.  GSM – Generációk Saját Mobiljai című kiállításunkon öt magángyűjtő közel félezer tárgyát mutatjuk be a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával.

Különleges, működő mobiltelefonokat adunk a kezedbe. Bunkofonok rikoltó csengőhangjai repítenek vissza a félmúltba!

  • 18:00 Rendhagyó szakmai tárlatvezetés Képes Gáborral, az NJSZT főmunkatársával – Az állandó kiállítás rendezésében részt vevő szakember egyben a GSM kiállítás rendezője is. Kulisszatitkok és érdekességek a számítógépek és mobiltelefonok kultúrtörténetéből.
  • 19:00 órától PHONtasztikus tárlatvezetés – a Mobilmementók baráti kör és a Retro Mobil együttműködésével. Óránként más magángyűjtő mutatja be kincseit.
  • Kalandfüzet – Fedezd fel az Informatika Történeti Kiállítást a  játékos kalandfüzet segítségével! Önálló élménytúra és játék az informatikatörténet csodálatos világában.

NJSZT Informatika Történeti Kiállítás

Szent-Györgyi Albert Agora

Szeged, Kálvária sgt. 23.

http://ajovomultja.hu/

Az NJSZT ITK programjához csatlakozik a Szent-Györgyi Albert Agora is:

http://www.agoraszeged.hu/

A Múzeumok Éjszakáján az NJSZT ITK és a Szent-Györgyi Albert Agora Omega kiállítása együttesen 800 Ft/fő jegyárral tekinthető meg. Az Agora további programjai ingyenesek! Részletes program a csatolmányban!