Minden, ami IT

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében olyan komplex, diákok és pedagógusok számára alkalmas IKT-eszközöket használó tanórákat, foglalkozásokat mutatunk be partnerszervezetek segítségével, amelyek lehetővé teszik a digitális kompetencia fejlesztését, megismertetik az IKT-eszközök sokrétű alkalmazási lehetőségeit tanórákon és a hétköznapi életben, valamint távlati célokat állítanak a felnövekvő generációnak az IT-szakma különböző területein.

Kiemelkedő jelentőséget tulajdonítunk a digitális írástudás nemzetközi rendszerére, az ECDL-re való figyelemfelhívásnak – ma már diákoknak, tanároknak egyaránt nélkülözhetetlen a digitális kompetenciák fejlesztése. Bemutató óránkon egyik nagyon aktuális modulunkra, az IT biztonságra hívjuk fel a figyelmet, ezzel a tanulókat serkentve a biztonságos és tudatos internethasználatra.

A Digitális Témahéten résztvevő diákok betekintést nyerhetnek az aktuális technológiai újdonságokba és megtekinthetik az IKT-eszközök történetét, azaz a „Jövő múltját” bemutató, átfogó informatikatörténeti tárlatunkat is!

 

Partnereink:

Szent-Györgyi Albert Agora

 

 

SZTE Informatikai Intézet

 

 

 

Programjaink leírása:

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás mindenki számára elérhetővé vált!

Hogyan épül fel a nyomtatás folyamata? Milyen területeken alkalmazzák? Mit hoz a jövő ezen a területen?

Mindenre választ kaphatsz a Digitális Témahéten!

 

ECDL bemutató órák

ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. (http://njszt.hu/ecdl)

Tudni szeretnéd mi a különbség a hackelés és a crackelés között? Szeretnél tisztában lenni azzal, hogy mi az a kiberbűnözés, és főleg, hogy hogyan lehet ellene védekezni? Örülnél, ha az adataid és a jelszavaid biztonságban lennének és nem vesznének el? Kíváncsi vagy a legjobb vírusirtókra? Hátradőlve szeretnél online vásárolni minden kockázat nélkül? Vágysz arra, hogy megismerkedj azokkal a módszerekkel, amikkel a fenti igényeidet ki lehet elégíteni? Akkor neked való az IT biztonságról szóló előadás! Gyere, és légy a segítségünkkel még elővigyázatosabb számítógép felhasználó!

 

Creativ_it

“Ne csak ismerd, értsd is!

Találd meg az utad az informatikai világ útvesztőjében, értsd meg a munkaköröket, a programokat, appokat, amiket nap, mint nap használsz, éld át az alkotás kreatív folyamatát, hogy a megszerzett jelvényekért cserébe a program végén ajándékok üssék a markod.”

 

SZTE Informatikai Intézet

Az SZTE TTIK Informatikai Intézete látványos bemutatókkal nyújt betekintést a hétköznapjainkat is meghatározó technológiai újdonságokba és azokhoz kapcsolódó kutatási eredményeibe olyan különböző területeken, mint például a virtuális és kiterjesztett valóság, mesterséges intelligencia, Internet of Things, okos eszközök és ipari alkalmazások.  A bemutatott eszközöket a diákok kipróbálhatják, sőt akár programozhatják is a helyszínen.

 

 

Digitális Témahét

április 8.

3D nyomtatás (Informatórium)

9.00-9.45

 

10.00-10.45

 

11.00-11.45

 

12.00-12.45

betelt!

 

április 9.

ECDLbemutató óra (Informatórium)

9.00-9.45

 

10.00-10.45

 

11.00-11.45

 

12.00-12.45

 

 

április 10.

Creativ _it (ITK)

9.00-9.45

 

10.00-10.45

 

11.00-11.45

 

12.00-12.45

 

 

 

április 12.

SZTE Informatikai Intézet (ITK)

9.00-9.45

 

10.00-10.45

 

11.00-11.45

 

 

A különböző programokra és időpontokra előzetes regisztráció szükséges.
Regisztráció az itmuzeum@agoraszeged.hu címen tehető.
A regisztráció alkalmával fel kell tüntetni a programot időponttal együtt, az intézmény
nevét, az osztályt és annak létszámát, valamint egy telefonos elérhetőséget.