Látogatói hírek 2013. március

A 2013. március 4. és 11. közötti héten az Informatikatörténeti Kiállítást a rendes nyitvatartási időkön kívül több csoport tekintette meg.

A Fejér-megyei Abáról osztálykirándulás részeként 16 fős, a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnáziumból – szintén osztálykirándulás keretében ? 23 fős diákcsoport nézte meg a kiállítást.

Az idősek személyében a Röszkei Teleházból látogattak el (30 fő), valamint folytatódott az iskolai csoportok fogadása: ezúttal a szegedi Déri Miksa Szakközépiskolából érkezett 28 érdeklődő.

A rákövetkező héten az Informatikatörténeti Kiállítás két nap is fogadott csoportokat: előbb a szegedi Gábor Dénes Szakközépiskola diákjait, majd március 13-án 12 órától 15 óráig, az Agórában megrendezésre kerülő Nyugdíjas Ki, Mit, Tud? résztvevőit.

Március 16-án a szegedi Bartók Kórus 45. éves jubileumi koncertjét követőn kb. 25 kórustag tekintette meg az Informatikatörténeti Kiállítást. Ugyanezen a napon szintén a Bartók Kórushoz kapcsolódva, az egyik kórustag férje és unokái is megnézték a kiállítást, és a férjről kiderült, hogy a Primo számítógép egyik fejlesztője volt. Lenyűgözték a látottak.

A március 18 és 24 közötti héten több csoport tekintette meg az Informatikatörténeti Kiállítást: Gábor Dénes Műszaki Szakközépiskola, Szeged (30 fő), Erkel Ferenc Gimnázium, Gyula (10 fő) SZTE-ről 5 fős csoport, SZTE Juhász Gyula Általános Iskola (10 fő), Déri Miksa Szakközépiskola, Szeged (27 fő), Szeged Városi Kollégium, Ortutay Kollégium (22 fő). Szabadkáról egy határon átnyúló pályázat keretében 110-en jártak a kiállításon, míg a Tehetség Nap alkalmából rendezett ünnepi gálaműsor után a résztvevők ingyen látogathatták meg ? 15-20 fő élt a lehetőséggel.

Március utolsó hetében a rendhagyó fizika órák keretén belül két csoport nézte meg a kiállítást (Déri Miksa Szakközépiskola, Szeged: 26 fő, Kiskunhalasról pedig 35-en).

26-án, kedden európai tanulmányokat hallgató 10 kínai egyetemista ismerkedett az informatika történetével. Szintén a keddi napon a szegedi Közművelődési Konferenciáról érkeztek résztvevők (30 fő). 27-én egy TÁMOP pályázat keretén belül a Röszkei Általános Iskolából jött 40 diák, délután pedig 21-en a Szeged Városi Kollégiumtól. 28-án a Kiállítás a Húsvéti Játszóház-nap miatt nyitva tartott, délután pedig a Mélykúti Tanoda 20 fős csoportját fogadta.