Játékok labirintusa: az NJSZT programja a LoL Roadshow-n

Ismét új állomásra érkezik a LoL Roadshow, ezúttal Szegeden mérkőznek meg hazánk legjobb csapatai, a 100.000 forintos készpénzért és a Samsung monitorokért.
Szurkolhatunk kedvenceinknek a mérkőzéseken, valamint próbára tehetjük magunkat az értékes tárgynyereményekért 1v1 versenyen, FIFA bajnokságon és további interaktív programokban, nyereményjátékokban. Az eseményen számos közkedvelt YouTuber és Streamer is részt vesz; Kiss Ádám, Diesel, Paplovag, NoLife és természetesen a Magyar LoLTV stábja is, így a jó hangulat és a szórakoztató programok garantáltak!


A február 18-i rendezvény résztvevői 10 és 15 óra között a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) együttműködésének köszönhetően az NJSZT Informatika Történeti Kiállítását is megtekinthetik.

A világ négy-öt legnagyobb informatikai gyűjteményébe tartozó tárlat bemutatja a magyar informatika történetét, az infokommunikáció fejlődését a kezdetektől, olyan egyedülálló ritkaságokkal, mint Neumann János relikviái és az első magyar számítógép megmaradt részei.

A kiállítás a Jövő múltjáról szól, melynek nagyon fontos része a számítógépes játékok története is, ezért a tárlathoz videojáték kabinet kapcsolódik, kipróbálható, régi mikroszámítógépekkel és konzolokkal.

Tematikus program az ITK-ban:

Játékok labirintusa

előadás és szakmai tárlatvezetés, interaktív programmal

WOW! Wizard of Wor a LoL Roadshow-n! Mindenki kedvence: a C64

Mint Pac-man a labirintusban, kalandozunk az NJSZT Informatika Történeti Kiállításának útvesztőjében. Az előadó Képes Gábor, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság főmunkatársa, aki garantálja, hogy nem tévedünk el. Lépésről lépésre ismerjük meg a kibernetikai játékok, videojátékok és számítógépes játékok történetét, azokat a fejlesztéseket, amelyek a számítógépes játékokat a filmgyártáshoz hasonló iparággá, „új Hollywooddá” tették.

Kik és miért játszottak a világ legdrágább tudományos műszerein? Hogyan tették interaktívvá a televíziózást? Mikor hódította meg a számítástechnika a gyerekszobákat? Hogy lett a játék az informatika katalizátora? És veszélyes-e a számítógépes játék – vagy az élményből kimaradni veszélyesebb?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a rendhagyó előadás, amelyet szakmai tárlatvezetéssel, a neves játékújságíró, Dragon György (Gyu) emlékeinek megtekintésével és kipróbálható, régi konzolokkal és videojátékokkal teszünk feledhetetlen élménnyé.

 

Az előadás időpontja: február 18., 11 óra és 14 óra


Jegyinformációk

1) Elővételesen PayPalon keresztül február 16-ig bruttó 990.- forintért / Szegedi egyetemistáknak 500.- forint

2) A rendezvény napján a helyszínen bruttó 1490.- forintért / Szegedi egyetemistáknak 990.- forint
Az elővételes jegyvásárlók ajándékcsomagot kapnak a rendezvényre való belépéskor!

Akit érdekel az e-sport, szereti a League of Legends-et vagy szívesen rész venne az interaktív programokon, nincs más teendője, mint meglátogatni a Roadshow oldalát és beszerezni a jegyedet!

http://www.lolroadshow.hu/index.php/jegyvasarlas2

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/826155364191129/