Informatika Történeti Kiállítás és a tél

A kiállításunknak helyet adó Szent-Györgyi Albert Agora az energia áremelés következtében karácsonytól március elejéig bezárja kapuit.

Az idei év nyitvatartása 2022.december 21-ig:

            hétköznap: 8-16-ig

            december 17-én, szombaton: 9:17-ig

Továbbra is várjuk a csoportokat, érdeklődőket, akik Kónya Orsi (email cím: korsolya@agoraszeged.hu  tel: +36(70)336-7064) szakmai munkatársunknál, tárlatvezetőnél tudnak bejelentkezni, érdeklődni.

Mi is készülünk a karácsonyra, ezért 2022.december 17-én szombaton a „Gyerekkarácsony” keretében nyitva leszünk és várjuk a családokat, látogatókat tárlatvezetéssel,kalandfüzettel.

Nyitás (várhatóan) 2023. március 4. szombat.

A kiállítással kacsolatban további információk megtalálhatók:  ITK honlap,  Agora honlap oldalakon. 

Kiskunfélegyházi Dózsa Iskola látogatása

Az elmúlt időszakban nagyon érdekes, értékes látogatói voltak a kiállításnak határon belülről és határon túlról, így többek között Komáromból, Svájcból, Vajdaságból (a katolikus egyháztól a katolikus élménynap keretében),  az Informatika Olimpiát szervezőktől, Erasmus által ( olasz, török, spanyol, román) szervezett csoportokból, olasz, chilei, iráni, amerikai egyéni látogatókból,  Jénából,Veszprémből ( egyetemista csoport.), Százhalombattáról, stb.

A tárlatvezetés közben az eszközökkel kapcsolatban párbeszéd is kialakul, és  észrevételeket is kapunk, ezek  közül egyet kiemelnénk (de többi is hasonló)

engem minden alkalommal lenyűgözött a látnivaló és a tárlatvezetés

Az elkövetkező időszak legnagyobb feladata a bezárás miatt alacsonyan temperált hőmérsékletű kiállítás teremből „kimenekíteni” a károsodható eszközöket, dokumentumokat.

Jelentjük, készülünk már a nyitásra is! Készülőben van egy digitális eszközökkel készített műalkotás, képek kiállítása, egy időszaki kiállítás az asztali gépekről és még sok egyéb ötlet feldolgozása is folyik.

Várunk mindenkit a kiállításon még ebben az évben na meg jövő tavasszal is!

Megyery Károly