Esport Fesztivál az NJSZT együttműködésével

NJSZT ITK, Szent-Györgyi Albert Agora, Kálvária sgt. 23.

április 14.

Egész napos esport fesztivált tart a Szent-Györgyi Albert Agorában a LvL Up. Az esemény szervezésében a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) is együttműködik. Ennek keretében az öt játékbajnokságon és más színes programokon részt vevő látogatók számára nyitva áll az NJSZT Informatika Történeti Kiállításának videojáték kabinetje, hogy a legújabb játékok mellett a történeti videojátékokat is megismerhessék.

Az informatika történetében a számítógépes játék évtizedek óta katalizáló szerepet játszik. Retro esport: erről szól Képes Gábor, az NJSZT főmunkatársának 11 órakor megtartandó előadása az Agora dísztermében. Hogyan játszottak a 60-as, 70-es, 80-as évek számítástechnikusai? Hogy jelentek meg a videojátékok az otthonainkban? – ezekre a kérdésekre válaszol az előadás, kedvet csinálva azokhoz a különleges tárgyakhoz, amelyek az NJSZT ITK-ban láthatóak is.

A fesztivál látogatói belépő karszalagjuk felmutatása esetén, előre meghirdetett időpontokban, féláron tekinthetik meg a világ legnagyobb informatikatörténeti kiállításainak egyikét, az NJSZT a civil szervezetek között egyedülálló erőfeszítéseivel fejlesztett ITK-t, amely a Jövő múltját mutatja be – és az utoljára aznap megtekinthető Nekem 8(bit) időszaki kiállítást.

A tárlatvezetések 12, 13, 14 és nagy érdeklődés esetén 15 órakor indulnak.

Az Esport Fesztivál Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/183751955552622/