3D nyomtatás-kiállítás a Manchesteri Tudomány és Ipari Múzeumban

A méréstechnika, a mozgásvezérlés, a spektroszkópia és a nagy pontosságú megmunkálás területén tevékenykedő multinacionális Renishaw vállalat a Manchesteri Tudomány és Ipari Múzeummal (MOSI,www.mpsi.org.uk) közösen szervez egy ingyen látogatható 3D nyomtatás kiállítást. (A Renishownak természetesen van 3DP részlege is.)

A “3D nyomtatni a jövőt” kiállítással az ipar által additív gyártás néven is ismert 3D nyomtatótechnológiával akarják megismertetni a közönséget, minél több érdeklődő figyelmét felkelteni, bemutatni az alkalmazásokat (medicina, gyártás, légjármű-ipar stb.). A szervezők ügyelnek arra, hogy a “bevezető” élvezetes és közérthető legyen, például megtekinthető egy printer is munka közben.

A látogatók 500-nál több printelt tárgyat nézhetnek meg, köztük a világ első olyan kerékpárját is, amely nyomtatott alkatrészeket tartalmaz.

A kiállítás április 19-ig tekinthető meg. A MOMI már több információtechnológiai és történeti kiállításnak adott otthont, és ezúttal sem tesz másként – az IT egyik legfiatalabb hajtásának mutatja be a múltját, jelenét és jövőjét. Mert akármennyire is jövőtechnológiáról van szó, a 3D nyomtatás része az informatikatörténetnek is.