3D nyomtatás a brit Nemzeti Számítástechnikai Múzeumban

A brit Nemzeti Számítástechnikai Múzeum (TNMOC, www.tnomc.org) nyári fesztiváljának, a hosszabb nyitvatartási időkkel kedveskedő Summer Bytes-nak a látogatói augusztus második hétvégéjén a 3D nyomtatással ismerkedhettek: gépeket láttak munka közben, az aktív érdeklődők kipróbálhatták a tervezést, terveiket kisebb printereken ki is nyomtathatták. A Múzeum gyűjteménye pedig újabb darabbal, egy 3D nyomtatóval bővült.

"A 3D printing hétvége az üzleti és a többi látogatónak is tetszett. Egy csúcskategóriás gépen például többszínű tollak, olcsóbb modellekkel pedig olyan tárgyak, mint például pici sakkfigurák részletesen kidolgozott nyomtatását láthatták" – értékelt Andrew Spencer, a múzeum rendezvényszervezője.

Simon van de Crommert, az egyik piacvezető, a 3D Systems Europe vezetője elmondta: a technológia ugyan új, viszont kereskedelmi forgalomban már nem kapható egyes nyomtatók annyira idejétmúltnak tűnnek, hogy lényegében muzeális darabok. A fejlesztések ütemének növekedésével ez a tendencia még jobban fel fog erősödni.