Sharp PC-6200

Sharp PC-6200 AT 286 hordozható számítógép

A Sharp cég 1990-ben mutatta be PC-6200 jelű hordozható számítógépét. Az IBM PC/AT kompatibilis számítógép meglepően kompakt és könnyű volt a maga korában.

Jó minőségű VGA megjelenítésre képes LCD kijelzője és a ROM-ban tárolt MS-DOS 4.0 kiemelte a többi gép közül. A számítógépben nem volt beépített floppymeghajtó, amely így külső eszközként volt csatlakoztatható, ha szükség volt rá. A szintén a ROM-ból indítható Traveling Software csomag LapLink szoftvere és a géphez adott kábel segítségével akár közvetlenül asztali számítógéphez is lehetett csatlakoztatni adat- és programátvitel céljából.

A számítógéphez készült egy asztali dokkoló egység is, melynek segítségével az eredeti modem/fax bővítésen kívül két ISA csatlakozós bővítőkártyát is használni lehetet a számítógépben. Ebben a bővítőben el lehetett helyezni a külső floppymeghajtót is.

Gyártó

Sharp

Típusa

hordozható személyi számítógép

Gyártó ország

Japán

Megjelenés éve

1990

Processzor

Intel 80286, 12 MHz

RAM

1 MB (bővíthető 3 MB-ig)

Szöveges felbontás

80 oszlop x 25 sor

Grafikus felbontás

640 x 480 képpont

Billentyűzet

mechanikus billentyűzet, funkció billentyűkkel

Beépített háttértár

20 MB merevlemez

Csatlakozók

dokkoló egység csatlakozó, külső floppymeghajtó, külső akkumulátor, RS232 soros port csatlakozó, párhuzamos port csatlakozó, külső numerikus billentyűzet csatlakozó

Operációs rendszer

MS-DOS 4.0

Források:

atarimagazines.com
InfoWorld folyóirat, 1990. szeptember 10.
forum.notebookreview.com