Amstrad E-m@iler Plus

Amstrad E-m@iler Plus

Az E-m@iler Plus 2002-ben jelent meg az Amstrad cég kínálatában. A különleges, multifunkciós kommunikációs eszköz beépített LCD képernyője segítségével a telefonáláson kívül alkalmas volt email vagy sms küldésre/fogadásra, korlátozott internet elérésre. Igazi különlegességnek szánta a gyártó a ZX Spectrum játékok futtatásának képességét. Tartalmazott még ezeken kívül üzenetrögzítőt és 700 névjegy (a telefonszámon kívül lakcím, email cím, stb. szerepelhetett) tárolására alkalmas elektronikus regisztert is.

A cég koncepciója („annyit fizetsz, amennyit használsz”) nem találkozott a vásárlókéval, hiszen az sms-ek küldése/fogadása, vagy az új emailek gyakori ellenőrzése, mind növelte a fizetendő havidíjat. Ugyanígy külön kellett fizetni a ZX Spectrum játékokért is. Igen csak etikátlan volt ráadásul az is, hogy a cég reklámokat is megjelentetett a telefon LCD kijelzőjén.

Ez a hibás üzletpolitika és az eszközök népszerűtlensége odáig vezetett, hogy az Amstrad kénytelen volt megválnia Amserve nevű leányvállalatától. Ennek ellenére a szolgáltatás 2011. június 30-ig élt, ezután csak „hagyományos” telefonként működtek az eszközök.

 

Források:
Wikipédia