Mozaik Múzeumtúra Roadshow az ITK-ban

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása is csatlakozik a Mozaik Múzeumtúra Roadshowhoz.

Május 12-én 10 órakor és 14 órakor várjuk rendhagyó tárlatvezetésünkkel látogatóinkat. Világszínvonalú gyűjteményünk kincsei tárulnak fel a látogatóink előtt: a kibernetika hőskorától az infokommunikációs eszközök közelmúltjáig kalandozunk a világformáló tudomány ereklyéi között, a „Jövő múltjában”.

Aki nem fáradt el a több mint ezer négyzetméteres kiállításunk megtekintésében, 16 órakor Képes Gábor, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság főmunkatársa izgalmas előadását hallhatja a videojátékok történetéről. A Játékok labirintusa című előadáson hallhatunk az első konzolokról és a sakkozó masinákról, a popsztárrá vált játékfejlesztőkről és a legnépszerűbb játékprogramok titkairól. Az előadást interaktív bemutató teszi színessé – az elmaradhatatlan Commodore-64-gyel és emblematikus kortársaival csábítjuk Önöket időutazásra.

Az ITK programjai ingyenesek. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a Mozaik Múzeumtúra keretében a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház és a Szent-Györgyi Albert Agora is számos tárlattal és programmal várja az érdeklődőket. Részletesen program a cikk alján letölthető mellékletben található.

 

Szent-Györgyi Albert Agora,

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.

CsatolmányMéret
PDF ikon mozaik_muzeumtura.pdf596.35 KB