Mindig történik valami az Informatika Történeti Kiállításon

COVID ide, COVID oda, egyre szélesebb körben terjed az ITK népszerűsége, hisz hetente átlagosan 10 bejelentett csoport látogatja meg a kiállításunkat, és tárlatvezetések keretében nemcsak láthatja kincseinket, hanem sokat ki is próbálhat a bemutatott tárgyakból.

Most már arról is beszámolhatunk, hogy az interneten találták meg Lengyelországból, egy Varsó melletti kisváros középiskolájából kiállításunkat! Az Erasmus program keretében látogattak meg minket, egy 10 fős középiskolai diáktársaság és tanáraik, mert felkeltette érdeklődésüket, hogy a kiállítás széles skálán mutatja be az informatika történetét. 

Köszönjük a lengyel diákcsapat érdeklődését!

Milyen klassz régi korabeli eszközöket lehet látni, és még interaktív bemutató és játékok is vannak a kiállításon! - lelkendeztek a diákok.

Angol nyelvű tárlatvezetést tartottunk, de utána a diákok, hisz az informatika nyelve és az eszközök ismerete közös nyelvű, gyakorlatban is kezelhették az eszközöket. Különösen tetszett nekik a Katicabogár és a Telefónia kiállítási részen a telefonközpontok kapcsolhatósága és a korabeli Morse-eszköz használata.

A tárlatvezetés és a bemutatók Kuspi Zsolt közreműködésével történtek.

MK

 

Néhány kép a látogatásról: