A GSM kiállítás Túrkevén

Idén március végén volt 25 éves a magyarországi GSM mobilszolgáltatás: ennek apropóján „GSM – Generációk Saját Mobiljai” címmel időszaki kiállítást rendezett a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával a Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállításán (Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged).

A nagy sikerre való tekintettel a GSM tárlat továbbvándorol Túrkevére, ahol a Finta Múzeum már nem először fogadja a Neumann Társaság tárlatát.

A tárlat szervezői a Mobilmementók baráti kör (Csernák Márton, Domokos Zoltán, Novák László, Szepes György, Budapest) és egy szegedi magángyűjtő, Ördögh Zoltán (Retromobil) több ezer darabos gyűjteményéből válogatták ki a legizgalmasabb és legérdekesebb készülékeket.

 

Megtekinthető lesz például egy olyan, táskányi méretű, analóg Motorola mobiltelefon, amilyennel az első magyarországi mobilhívást indította Bod Péter Ákos, akkori ipari és kereskedelmi miniszter 1990. október 15-én.

A látogatók több tucatnyi különleges formatervű készüléken keresztül áttekinthetik, hogyan jutottunk el a külső antennás, nyomógombos készülékektől napjaink teljes érintőképernyős okostelefonjaihoz.

A tárlaton személyes nosztalgiára csábító, népszerű készülékek és prototípusok egyaránt láthatóak.

A tárlat társrendezői: Képes Gábor (főmunkatárs, Neumann Társaság) és Csernák Márton (magángyűjtő, Mobilmementók).

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!

A kiállítást megnyitja: Képes Gábor, a Neumann Társaság főmunkatársa.

A megnyitó helye és időpontja: 2019. szeptember 13., péntek, 16:30, Finta Múzeum Vadász Pál Kiállítóterme

Az időszaki kiállítás november közepéig látogatható a Vadász Pál Kiállítóteremben.
További információ: http://ajovomultja.hu

Együttműködő partnerek:

 

 

 

Szakmai partner: