WANG számítógép

Amikor az 1960-as évek végén chip-számológépek léptek a piacra, An Wang úgy döntött, hogy átirányítja a vállalat tevékenységét dedikált szövegfeldolgozó gépek építése felé.

A Wang szövegszerkesztő három fő okból nagy népszerűségnek örvendett az 1970-es években: 

  • betűinek kiváló ergonómiája a képernyőn
  • kettős fényerő intelligens használata , majd video inverzió  ;
  • egy keresőrendszert, amelyet a keresett karakterlánc karaktereinek beírásával hajtottak végre, mozgatva a kurzort a szövegben, és kettős megvilágításban kiemelve az első, a kritériumoknak megfelelő karakterláncot. Ez a rendszer jelentős időmegtakarítást biztosított: rejtett időmunka, nincs túl sok betű (a Wang szabadalom tárgyát képezte)

Az 1970-es évek elejétől a Wang Laboratories gyártói tevékenységét kiterjesztette a mini számítógépekre is. Először fejlesztette ki a Wang 2200, majd a Wang VS sorozatot; átvették a szövegszerkesztő szoftvert, amely Wangot annyira sikeressé tette

Az eredeti 2200 egyfelhasználós rendszer volt. A továbbfejlesztett VP modell több mint tízszeresére növelte a teljesítményt

A WANG adatfeldolgozó miniszámítógépét 1973-ban jelentik be Egybe volt építve a katódsugárcső és az integrált számítógépes vezérlés és kompakt kazetta kezelése. Tartozott hozzá billentyűzet és myomtató.