Film Steve Jobsról

A Sony ismét felkereste a Social Network – A közösségi háló rendező-forgatókönyvíró párosát. Mark Zuckerberg után Steve Jobs életét is fogják feldolgozni. Megint David Fincher lenne a rendező, Aaron Sorkin a forgatkönyvíró és Scott Rudin a producer. A történet Walter Isaacson Steve Jobs című önéletrajzi könyvén alapulna, amelynek a megfilmesítési jogait a Sony nem sokkal az Apple-alapító halála után vásárolta meg.

Sorkin szerint a film három részből fog állni, és mindegyik egy-egy fontos Apple-termék megjelenése előtt játszódik. Az első a Mac számítógép, a második a NeXT szoftver, a harmadik az első iPod lesz. A forgatókönyvíró elmondása szerint olyan érzés Jobsról írni, mintha a Beatles életét dolgozná fel, annyi ember ismeri őt és tud mesélni róla.

Steve Jobs

A forgatás ideje egyelőre bizonytalan, de a stúdió bízik a projektben. Pedig az első Jobs-film, a jOBS –Gondolkozz másként (Ashton Kutcherrel a címszerepben) nagy bukás volt. A Sony szerint a Fincher-Sorkin páros viszont garancia a sikerre, ráadásul a forgatókönyv is az egyetlen Steve Jobs által hitelesített önéletrajzi könyvből készül.